Magic en de kinderen.

Set Review: prerelease Innistrad

Voor de prerelease van morgen heb ik de card image galery bekeken op wizards.com.

WIT

De witte bommen zijn eigenlijk zonder uitzondering dikke dure vliegende beesten. Er is een massremoval spell die alle beesten molt op eentje naar keus voor beide spelers na. Die kaart heeft een redelijk prijzige flashback. Er is voldoende removal, maar helaas zoals wel vaker in deze kleur is die conditioneel en redelijk duur. Er zijn een paar trucjes. Vooral de 1/3 Flash-man voor 2W die al je beesten untapped, lijkt mij interessant.

BLAUW

Hmmm. Blauw heeft in deze set een grafbak thema. Daarbij heeft het dikke beesten waarvoor je creatures uit je graveyard moet verwijderen. Ook de haast gebruikelijke hoeveelheid vliegende creatures is daarbij aanwezig. Indien je blauw spelende tegenstander 3 mana open heeft, wil je altijd in staat zijn om 1 extra te betalen. Tenslotte is er nog een tamelijk duur enchantment dat in essentie de beesten in je grafback flashback geeft.

ZWART

Vreemd genoeg is de zwarte removal in deze set maar matig. In deze kleur is wederom een zwak tribal thema te vinden. Bommen zijn er gelukkig wel genoeg. Uiteraard zitten daarbij ook in deze kleur een hoop dikke dure vliegende beesten. Zwart heeft gelukkig wel een speelbare planeswalker erbij. De 3 mana Liliana zit niet op hetzelfde niveau als Jace v2, maar het niveau van Jace Beleren wordt in mijn ogen wel gehaald.

ROOD

Wow. Deze kleur ziet er wel erg lekker uit. Er is massremoval. Natuurlijk is het agressieve karakter aanwezig in het arsenaal aan goedkope beesten. Deze kleur heeft wat nodig is om snel over de tegenstander heen te lopen. Zoals het hoort, is er voldoende burn aanwezig. Om de flipkaarten te activeren mogen er een beurt lang geen spells gespeeld zijn. Dezelfde kaarten worden gedeactiveerd door het spelen van 2 spells in 1 beurt.

GROEN

Ook groen doet mee met no spell/2 spells flippen. Verder heeft groen een hoop dikke beesten, een beetje acceleratie en meerdere manieren om een berg tokens te maken. Het terugbrengen van beesten wordt in deze kleur gedaan. Helaas is dit in de regel at random. Let op wanneer je groene tegenstander 3 mana open heeft. Met een Spidery Grasp kan een beest geuntapped worden. Dit beest zou +2/+4 worden en reach krijgen.

GOUD, ARTIFACT en LAND

Eigenlijk zijn alle gouden kaarten wel bommen. Op de een of andere manier brengen ze allemaal kaartvoordeel. Bij de artifacts vind je een hoop equipment. Een paar irritante indestructible creatures zijn hier ook te vinden. De landen met speciale abilities zijn bruikbaar maar niet geweldig.

Plaats een reactie